Παλατίνο

Το Palatino Rooms & Apartments ανήκει στην ΤΕΧΝΟΤΟΥΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και λειτουργεί από το 2010 στην Τρίπολη. Σχεδιάστηκε με στόχο να εξασφαλίσει για τον επισκέπτη ένα οικείο περιβάλλον, υψηλών λειτουργικών και αισθητικών προδιαγραφών. Προσφέρει ποικιλία επιλογών, καθώς περιλαμβάνει δωμάτια, διαμερίσματα και την μοναδική σουίτα Palatino, για διαμονή έξω από τα καθιερωμένα. Παρέχει εξαιρετικό σε ποικιλία και ποιότητα πρωινό σε ειδικό κλειστό χώρο ή σε ανοιχτή βεράντα, ιδιόκτητο παρκινγκ φυλασσόμενο όλο το εικοσιτετράωρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή εκδηλώσεων και πολλές άλλες παροχές. Ανάμεσα σ’ αυτές, η καινοτομία λειτουργίας μικρής δανειστικής βιβλιοθήκης με μουσειακό σκέλος και εξαιρετικές εκδόσεις, και αναγνωστηρίου.

Παροχές

24ωρη υποδοχή & εξυπηρέτηση  –  Φυλασσόμενο ιδιόκτητο parking  –  Αυτόνομη θέρμανση – κλιματισμός  –  Σαλόνι & καθιστικό
Καφετέρια-bar  –  Πρωινό σε κλειστό ή υπαίθριο χώρο  –  Room Service  –  Ασύρματο internet   –   Υπηρεσία πλυσίματος ρούχων
Δανειστική βιβλιοθήκη  –  Αναγνωστήριο  –  Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  & εκδηλώσεων

Ένα όνομα εμπνευσμένο από την ιστορία

Εξήντα χρόνια πριν τον Τρωικό πόλεμο, ύστερα από σύγκρουση ανάμεσα στους Αρκάδες κάτοικους του αρχαίου Παλλαντίου, η νικημένη μερίδα τους ξενιτεύτηκε στην Ιταλία, για εγκατάσταση και ίδρυση αποικίας. Κατέπλευσαν στον Κραϊάτα, σημερινό κόλπο Γαέτα, έφτασαν στις εκβολές του ποταμού Τίβερη και αγκυροβόλησαν στην αριστερή όχθη του, κοντά σε έναν λόφο. Εκεί άκουσαν να μιλιέται γλώσσα όμοια με την δική τους. Πραγματικά στην περιοχή ήταν εγκατεστημένοι οι Αβοργίνες, φύλο Οινωτρικό, δηλαδή απόγονοι του Οινώτρου, γιου του Λυκάονα, που είχε μεταναστεύσει στην Ιταλία από την Πελοπόννησο πολλά χρόνια νωρίτερα.
Στην χώρα αυτή βασίλευε ο Φαύνος, που δέχτηκε τους Αρκάδες μετανάστες πολύ φιλικά, παραχωρώντας τους όσο τόπο ήθελαν για να κατοικήσουν. Διάλεξαν λοιπόν μια θέση στον παραπάνω λόφο και εκεί έχτισαν μια κωμόπολη, που την κάλεσαν με το όνομα της μητρόπολής τους «Παλλάντιον». Το όνομα αυτό οι Ρωμαίοι αναγραμμάτισαν στην γλώσσα τους ως «Παλάτιο» και τον λόφο αποκάλεσαν «Παλατίνο Λόφο».
Μετά την ίδρυση της Ρώμης, οι Ρωμαίοι τίμησαν τους Αρκάδες και την μητρόπολή τους, αναγνωρίζοντας τον ρόλο τους στον εποικισμό του τόπου. Όπως αναφέρει ο Παυσανίας, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αντώνιος ο Πρεσβύτερος, κατέστησε το Παλλάντιο πόλη από κωμόπολη που ήταν και έδωσε στους κατοίκους του ελευθερία και ατέλεια φόρων.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide